WijkImpuls

Samen Doen

Het belang van een sterke lokale economie wordt steeds duidelijker. De leefbaarheid in een wijk wordt positief beïnvloed als er meer mensen uit de wijk elkaar ontmoeten, boodschappen doen en elkaar helpen. Als je elkaar kent, krijg je een betere band en ontstaat er een positief leefklimaat. SamenDoen is een bindmiddel tussen lokale ondernemers, verenigingen en pashouders. Het is een loyaliteitssyteem wat mensen waardeert voor betrokkenheid bij de lokale economie en de wijk.

Maar de punten die in het systeem rondgaan hoeven niet alleen tot stand te komen als pashouders boodschappen doen bij een lokaal aangesloten winkelier. Gemeenten, woningcorporaties en organisaties kunnen een rol spelen in de puntenstroom. Zij kunnen mensen waarderen met het SamenDoen platform.


Voorbeeld 1:
Woningcorporatie Stadlander in Bergen op Zoom geeft iedereen die keurig op tijd de huur betaalt elke maand punten. Het waarderen van dit positieve ‘gedrag’ zorgt ervoor dat er elke maand €10.000,- aan punten worden uitgedeeld die ten goede komen aan de huurders van de woningcorporatie, maar ook voor de plaatselijke bakker die hierdoor de omzet ziet stijgen.


Voorbeeld 2:
Een ander voorbeeld van het waarderen middels SamenDoen heeft ziekenhuis Bravis in Bergen op Zoom gedaan. Alle verpleegkundigen hebben voor hun extra inzet tijdens Corona een bedankje gekregen in de vorm van een SamenDoen pas met daarop punten. Het had ook gekund met een kaart van bol.com, maar door het op deze manier te doen is er €50.000,- direct terug gevloeid in de lokale economie. De aangesloten vishandel, bakker en de bloemist profiteerden direct mee en zagen hun omzet een boost krijgen. 


De Impact van SamenDoen
De impact van SamenDoen in de wijk kan groot zijn. Om dit te bepalen komen we langs en bespreken de mogelijkheden. We maken een Wijkindex zodat we een beeld kunnen vormen van het type wijk en de kansen én bedreigingen die er liggen om met SamenDoen een impuls te geven. We zetten een projectplan op en selecteren een groep mensen waarmee we gaan onderzoeken hoe zij op persoonlijk vlak én voor de wijk de toegevoegde maatschappelijke waarde van SamenDoen zien. Hiervoor gebruiken we de  projectscan. Na een periode voeren we een nieuwe meting uit en zien zo het effect wat SamenDoen heeft op de leefbaarheid in de wijk. Neem vrijblijvend contact op en we komen graag bij u langs.

 

Neem contact op

De We Involve methode maakt het mogelijk beter inzicht te krijgen in wat er écht speelt bij uw doelgroepen. Door metingen uit te voeren gedurende het traject krijgt u grip op alle facetten van een project en kunt u sturen op doelstellingen.

Get Involved

Uw persoonlijke InVolve Plus omgeving